Cu aceasta ocazie am testat si robotul Philips :)
Curatam ciupercile, le clatim in apa rece pana ce aceasta ramane perfect curata si le punem la fiert. Le scurgem apoi de apa fierbinte si le asezam intr-o/un sita/ciur pentru a elimina surplusul de apa.
Separat fierbem pieptul de pui.
Intre timp, pregatim maioneza si o saram dupa gust.
Dupa ce pieptul de pui si ciupercile s-au racit suficient, le tocam marunt sau dupa plac. (Pentru tocarea ciupercilor am folosit robotul si le-am maruntit mai mult decata as fi vrut).
La fel procedam si cu castravetii murati (pe care, ulterior, inainte de a ii adauga in salata, va trebui sa ii scurgem de zeama).
Incorporam totul in maioneza, amestecam pana la omogenizarea completa si daca mai este necesar, mai presaram putina sare.
Se pastreaza la rece pana la servire.
Sa aveti pofta!
1
Pentru a grabi eliminarea surplusului de apa din ciupercute, le presam usor cu o paleta.
2
Optional, se pot adauga in maioneza, cateva fire de patrunjel proaspat si una-doua linguri cu samantna.
3
Galbenusurile (atat cel de ou crud, cat si cel fiert) trebuie sa fie la temperatura camerei.