De fapt reţeta de bază este salată California şi am găsit-o într-o revistă, dar am adaptat-o după gustul meu şi după ingredientele avute la îndemână.
Morcovii, ţelina şi mărul le-am dat pe răzătoarea mare, apoi am adăugat brânza tăiată cubuleţe. Carnea curăţată de piele, os şi tendoane am tăiat-o cubuleţe. Cartofii fierţi şi răciţi i-am adăugat tot tăiaţi cubuleţe. Am amestecat uşor toate ingredientele, am potrivit de sare şi piper, apoi am adăugat câteva linguri de maioneză, câteva linguri de smântână şi pătrunjel verde tocat. Ar mai fi mers şi nişte pâine prăjită, dar pofta şi lenea erau aşa mari, încât am dat năvală pe salată fără să o mai lăsăm să se răcească sau să se pătrundă aromele.
1
nu am pus cantităţi exacte ci orientative, mai mult după gust
2
eu am pus brânză feta, dar merge cam cu orice brânză aveţi la îndemână
3
reţeta originală este cu şuncă şi cu brânză de oaie şi fără cartofi