Sosul de mustar:
Pregatim un sos Bechamel: Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu, sa nu faca cocoloase. Punem si laptele,cate putin,apoi mustarul si verdeturile tocate. Potrivim gustul de sare si piper.
Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare. Dupa ce au fiert se curata de coaja si se taie cuburi.
Castravetii si kaiserul se taie, de asemenea, cuburi mici, iar verdeata se toaca.
Kaiserul il prajim usor intr-o tigaie fara ulei. Cand incepe sa lase grasime adaugam ceapa tocata marunt. Amestecam usor pana se inmoaie, dupa care turnam peste cartofii amestecati cu castravetii murati. Amestecam usor, sa nu se sfarame cartofii.
Turnam sosul de mustar, potrivim gustul de sare si piper.
Se serveste calduta, simpla sau ca garnitura pentru friptura de porc.