Ne plac foarte mult salatele cu maioneze, dar nu abuzam.
Nu obisnuiesc sa pun foarte multa maioneza cand prepar reteta de Salata boeuf, atat cat sa se simta gustul.
Borcanele de muraturi sunt de 800 gr.
Am inceput cu fierberea cartofilor in coaja si a morcovilor curatati, bineinteles in vase separate :).
Castraveciorii i-am tocat cubulete marunte si i-am pus la scurs, la fel si gogosarii. Legumele congelate le-am pus la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi le-am lasat la scurs intr-o sita.
In punga de legume au fost: morcovi, mazare, cartofi, telina, pastarnac, toate taiate cubulete.
Maslinele le-am taiat tot marunt la fel si pieptul de pui afumat.
Intr-un vas incapator am amestecat toate legumele scurse si le-am potrivit de sare.
Din galbenusurile de ou, mustar si ulei am facut o maioneza pe care am potrivit-o la gust cu sare si zeama de la o lamaie.
Trei sferturi din cantitatea de maioneza am amestecat-o cu legumele, iar restul am folosit-o la ornat.