Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii incercam cu un cutit mic. Daca cutitul intra usor in cartofi, inseamna ca s-au fiert. Dupa ce au fiert, se scot intr-o alta cratita si cat sunt inca fierbinti adaugam untul sau margarina si dupa preferinta laptele. Daca nu aveti lapte puteti adauga putina zeama in care au fiert cartofii. Se zdrobesc bine cu telul de cartofi sau cu o furculita. Garnitura de piure trebuie sa arate ca o pasta groasa.
Salata asortata se prepara astfel :
Se spala rosiile ,apoi se curata ardeii de seminte si se spala . Pe un tocator se taie legumele felii subtiri,apoi branza cubulete, sunca de pui si sunca Praga se taie fasii subtiri.
Se dezoseaza pieptul de pui ,se toaca cubulete.
Intr-un caston mare punem igredientele tocate ,apoi adaugam sarea si uleiul .
Salata asortata se serveste impreuna cu piureul de cartofi