Salata asiatica cu taitei si sparanghel cu glazura de miso

de Satisfyyourcravings in Salate, 6 Mai 2014 | 3901 vizualizari

 

Miso este o pasta obtinuta din boabe de soia fermentate si o ciuperca japoneza sau orez, ovaz etc, ce este folosita in supe sau sosuri. In functie de ingredientele folosite, durata si temperatura de fermentare, cantitatea de sare, varietate de ciuperca folosita si vasul in care se realizeaza fermentarea, miso poate fi alba, rosie sau mixta. Pentru aceasta reteta am folosit miso rosie care necesita o perioada de fermentare de pana la un an si are un gust mai intens si mai astringent.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura seminte de floarea soarelui, crude si decojite
  • 3 lingurite de seminte de susan negru
  • 200 grame taitei slim
  • 2 linguri miso rosie
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 1/2 lingura ulei de susan
  • 6 linguri ulei de masline
  • 250 grame ciuperci proaspete (eu am folosit mici si nu le-am mai taiat)
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 bucata mica de ghimbir, curatata si rasa
  • 200 grame baby sparanghel
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 3 cepe verzi, tocate rondele
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata asiatica cu taitei si sparanghel cu glazura de miso:

Semintele de floarea soarelui se prajesc intr-o tigaie, fara ulei, 5 minute, apoi se adauga semintele de susan si se mai prajesc inca 1 minut. 

Se fierb taiteii in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg si se clatesc sub jet de apa rece. 

Intr-un bol, se amesteca, cu ajutorul unui tel, miso cu apa, zaharul brun, uleiul de susan, sosul de soia, 3 linguri ulei de masline si ghimbirul. 

In restul de ulei, se soteaza ciupercile 5-6 minute, pana devin aurii.

Se acopera sparanghelul cu 3 linguri din mixul de miso obtinut anterior si sucul de lamaie si se gateste pe un gratar fierbinte, 8 minute, intorcandu-l pe toate partile.

Se scoate pe o farfurie si se taie in jumatati. 

Restul din mixul de miso se amesteca cu taiteii, se adauga sparanghelul, ciupercile si ceapa verde si se amesteca. 

Se presara semintele de floarea soarelui deasupra si se serveste salata la temperatura camerei sau rece.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata asiatica cu taitei si sparanghel cu glazura de miso" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de ton in Bento