Fasolea se lasa la umflat 24 de ore si se schimba apa la ele de 3 ori.
Se pune la fiert in apa cu sare ,o lingura de bicarbonat de sodiu sau o lingura de zahar iar cand da in clocot aruncam apa .Le lasam la fiert si mai schimbam apa la ele de 2 ori ,cand da in clocot Lasam sa fiarba pana se crapa bobul de fasole.
Fasolea se paseaza ,la masina de tocat sau in robot impreuna cu usturoiul .Adaugati putina apa din fasole si mai frecam ca sa obtinem consistenta dorita (cam jumatate de cana de apa) optional 2 linguri mustar.,sare si piper.
Tocam 2 cepe marunt sau julien si punem in tigaie cu putin ulei o lasam sa prinda o culoare aurie si adaugam 2 linguri de bulion ,se mai lasa 2 -3 min si o dam de pe foc si cand se raceste o punem peste fasolea batuta.
Se serveste cu muraturi.
Pofta buna!