Astazi am facut un desert simplu si delicios, fara nicio ocazie speciala. Pur si simplu am avut o cerinta de dulce de la sotul meu si am facut Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata alba
Salam de biscuiţi reţetă cu ciocolata alba
Biscutii se rup in bucati mici.
Se topeste untul cu ciocolata, adaugam apoi zaharul vanilinat si se pune fierbinte peste biscuitii rupti.
Incalzim laptele cu 2 linguri zahar tos si 2 linguri cacao. Lasam sa se omogenizeze bine si turnam fierbinte peste biscuiti. Amestecam bine pentru a se umezi toti biscuitii.
Adaugam alunele maruntite, zaharul pudra, stafidele, esenta de rom si rahatul taiat marunt. Se face o compozitie omogena si se modeleaza salamul in folie alimentara.
Deasupra se presara nuca taiata marunt si se ruleaza. Eu am facut 3 bucati mari de salam, voi puteti face mai multe, de marime mica.
Le-am introdus la frigider pentru cateva ore, inainte de servire.
Pofta buna!