Salam de biscuiti reteta
Rupeti biscuitii bucatele mici.
Rahatul il taiati cubulete.
Miezul de nuca il puneti cu coaja de portocala confiata in robot si le maruntiti.
Peste biscuiti puneti rahatul, stahidele si nuca macinata.
Le amestecati, apoi adaugati gemul de prune.
Intr-o cratita puneti laptele, zaharul brut, untul si cacaoa.
Transferati totul pe foc, amestecati continuu cu un tel, pana se formeaza un sirop mai gros.
Dati deoparte si lasati sa se racoreasca 5 minute.
Turnati acest sirop peste amestecul cu biscuiti, invartiti bine cu o paleta de silicon.
La final incorporati esenta de rom.
Taiati o bucata de folie alimentara, o asezati pe masa, puneti jumatate din compozitia obtinuta.
Ii dati forma de salam, cu mainile usor umezite sau va ajutati de folie, apoi il presarati cu nuca de cocos.
Il inveliti in folie cat mai strans, suciti la capete.
La fel procedati si cu al doilea salam de biscuiti.
Il dati la rece peste noapte.
Il portionati si serviti.