Zilele trecute am vizionat la Euforia cusinie, o reteta delicioasa si interesanta de biban de mare cu sfecla rosie si sos de portocale, prezentata de Nicolai. Mi s-a parut foarte interesanta combinatia si nu am rezistat sa o incerc. A iesit o nebunie, de aceea va descriu si voua acest deliciu culinar
Pestele se spala si se curata. (Atentie la aripioare inteapa foarte tare!!!). Se presara pestele cu sare si piper si se lasa in asteptare. Portocala se spala si cu un cutit special (eu nu am avut, dar o sa-mi achizitionez cat de curand!) se razuie firisoare de coaja. Acestea se fierb in putina apa pentru a se duce amareala. Se unge o tava cu putin ulei de masline, se aseaza pestele, coaja de portocala se pune in burta si pe deasupra. Se pune la cuptorul incins cca. 10 minute. Intre timp se fierbe sfecla ( eu am avut sfecla deja gata preparata ca si salata cu hrean).
Dupa ce sfecla a fiert, se strecoara, se paseaza si se amesteca cu sucul de portocala sau lamaie.
Bibanul se serveste alaturi de acest piure de sfecla. Va asigur ca e nemaipomenit.