Am vazut la Academia lui Horia reţeta de spanac, doar că era cu spanac proaspăt. Mi-a plăcut aşa mult încât nu am rezistat să nu o încerc. Reţeta de lasagna am găsit-o într-o revistă, am păstrat doar ideea de foi înfăşurate, iar restul ingredientelor le-am înlocuit cu ceva pe gustul nostru. În plus, am folosit şi sos alb.
Pentru sos
Pentru patul de spanac
Pentru crema de brânză
Pentru sosul alb am pus unt la topit, la care am adăugat amidon amestecat cu lapte. Am dat în clocot până s-a îngroşat ca o smântână subţire.
Pentru patul de spanac am tocat ceapa, am pisat usturoiul şi am dezgheţat parţial spanacul. Am călit ceapa, am adăugat spanacul, iar după ce s-a înăbuşit bine am adăugat usturoiul şi seminţele. Am mai lăsat pe foc preţ de i-2 minte şi gata.
Foile de lasagna le-am adăugat într-o oală cu multă apă fierbinte, în care am adăugat sare.
Pentru crema de brânză am mixat cele 2 feluri de brânzâ mărunţită împreună cu oul şi 100 gr smântână, apoi am adăugat spanacul, nucşoară şi am potrivit de sare.
Am pus cremă de brânză pe lungul foii de lasagna, am înfâşurat, le-am pus într-un vas de sticlă, apoi am turnat sos alb, în care am adăugat un ou bătut bine. Am dat la cuptor, apoi am aşezat porţii pe pat de spanac şi am mai pus nişte sos alb.
1
În crema de brânza am pus spanac pe care l-am luat din compoziţie înainte de a pune usturoiul şi seminţele
2
În reţeta lui Horia Vârlan erau seminţe de pin pe care eu le-am înlocuit cu seminţe de floarea soarelui