Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

de Rocsi in Curcan, 28 Mai 2020 | 5647 vizualizari

 

Aceste rulouri sunt atat de grozave, ca trebuia sa le fac in cantitate mai mare. De fapt, cred ca sosul, cu smantana si crema de branza, au dat un gust aparte rulourilor si cremozitate. Sunt atat de consitente, iar daca alaturi mai puneti si un piure, salata sau niste cartofi nature, o sa va saturati cu doua bucati (pentru mine a fost suficient un rulou la o masa). Puteti sa le pregatiti si cu piept de pui, ca sunt la fel de bune.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 8 rulouri:
    • 8 felii piept de curcan
    • 8 felii prosciutto
    • 1 cutie ciuperci taiate
    • 1 ceapa
    • 1 catel de usturoi
    • sare
    • piper
    • boia de ardei dulce
    • 1 lingurita condimente pentru pui
    • oregano uscat
    • 2 linguri ulei
    Pentru sos:
    • 250 ml smantana de gatit
    • 4 linguri crema de branza
    • 1 lingurita amidon
    • sare
    • piper
    • 2-3 linguri parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb:

Rulourile: Ciupercile le scurgeti de lichid, le spalati si le tocati mai marunt. Ceapa curatata o tocati marunt, iar usturoiul il curatati si il taiati in doua. Puneti o lingura de ulei intr-o tigaie, adaugati ceapa si usturoiul. Le innabusiti 1-2 minute la foc mic, apoi scoateti usturoiul. Adaugati ciupercile, presarati sare, piper si le innabusiti 5-6 minute.  Daca este nevoie, picurati putina apa. Cand sunt gata, dati tigaia deoparte.

Bucatile de curcan, le spalati, le stergeti cu niste srvetele. Le bateti usor cu ciocanul de snitele, le condimentati cu sare, piper, condimentul de pui, boia dulce si oregano. Pe fiecare felie de curcan asezati cate o felie de prosciutto, puneti cate o lingura de ciuperci si le rulati cat mai stras. Daca este nevoie, prindeti cu o scobitoare rulourile.

Puneti o lingura de ulei intr-o tigaie, o incingeti, apoi rumeniti rulourile pe toate partile, la foc potrivit. Le scoateti pe un platou. Intr-o cratita amestecati smantana cu amidonul, apoi adaugati crema de branza, presarati sare si piper. Asezati cratita pe foc, focul sa fie mic, amestecati cu un tel continuu pana sosul da in clocot.  Dati cratita deoparte. Asezati rulourile intr-un vas ceramic (eu am folosit doua vase micute), turnati sosul peste. Deasupra presarati parmezanul ras.

Dati vasul in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 10-15 minute, pana rulourile prin putina cursta deasupra. Cand sunt gata, se scot din cuptor, se lasa putin la racorit si se servesc. Presarati putin patrunjel verde tocat!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bors de curcan