Pentru inceput pregatim crema, galbenusurile se amesteca cu zaharul si vanilia pana ce se albesc, intre timp punem laptele pe foc pana ce se infierbanta. Apoi adaugam amidonul la galbenusuri si amestecam. Turnam laptele fierbinte in fir subtire si amestecam incontinu. Punem pe foc mic si lasam sa se ingroase, amestecam incontinu, sa nu se prinda de fundul cratitei. Asezam o folie alimentara deasupra si lasam sa se raceasca.
Batem frisca si punem la rece.
Dupa ce s-a racit budinca adaugam treptat cate o lingura de frisca si amestecam. Dam crema la rece pana la intrebuintare.
Punem faina pe masa de lucru, adaugam un praf de sare, untura si smantana si framantam cu mana. Pe urma adaugam oul batut si drojdia amestecata cu laptele caldut si vanilia. Framantam un aluat care nu se va lipi de masa de lucru si il intindem cat mai subtire posibil. Pe urma taiem fasii cu un cutit si luam cate o forma si rulam, apoi taiem si apasam putin cu degetele sa nu se desfaca cand se coc.
Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se coc ccca 20 minute, pana ce sunt maronii pe fund, deasupra nu se vor colora, vor ramane albe.
Se lasa la racit si se umplu cu crema de vanilie.
Pentru glazura, fierbeti un sirop din apa si zahar, apoi adaugati untul si lasati pana ce se topeste. Pe urma adaugati cacao cernuta si amestecati foarte bine.
Se dau rulourile prin glazura si se trec prin nuca de cocos, migdale macinate sau nuca.
1
Tipsuri : se pot umple cu diverse creme si da prin nuca sau migdale macinate ( sau chiar alune) . Pe parcurs am sa fac cu alte creme .