Rulouri delicioase, care se pot face pe cornete sau pe suluri facute din hartia de copt (circula acum ceva timp un tutorial pe facebook). Si imaginati-va cum le-am umplut eu la lumina lumanarii, ca fix cand m-am apucat de treaba, s-a luat curentul Reteta si aici http://noiinbucatarie.ro/rulouri-cu-crema-de-cremsnit/
Mai intai, lasam aluatul de foietaj la dezghetat, apoi il taiem intindem putin cu sucitorul sa devina mai subtire. Taiem fasii de cca 1 cm latime si le rulam pe cornete sau pe sulurile facute din hartie de copt.
Punem rulourile in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru aprox. 20 de minute.
Intre timp, pregatim crema: punem mixul pentru crema intr-un bol, adaugam laptele si mixam cateva minute pana cand se ingroasa suficient.
Cu o seringa de ornat cu un dui lung, vom umple rulourile formate cu crema, iar capetele le dam prin nuca.
Ciocolata o topim pe baie de aburi si trasam dungi subtiri peste rulouri cu ciocolata fierbine, se va intari imediat, asa ca ne miscam repede.
Pofta buna!
1
Se poate folosi orice tip de crema.
2
Deasupra pot fi pudrate cu zahar pudra.