Va invit la o felie delicioasa de tarta pe care am pregatit-o dupa o reteta luata de la merisor.
Intr-un vas, pui untul moale, oul, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.
Carnea de pui taiata cubulete, o condimentezi cu piper, boia de ardei dulce si sare si o prajesti pe toate partile, timp de 20-25 de minute. Adaugi legumele mexicane si lasi sa clocoteasca la foc mic pana scade apa.
Mixezi 2 oua plus un albus, cu putina sare, apoi adaugi kefirul si praful de copt, omogenizezi bine si incorporezi pesmetul si faina.
Adaugi legumele si carnea de pui racite si amesteci bine.
Intinzi aluatul si il netezesti cu ajutorul unui sucitor si imbraci cu el o forma de tarta.
Adaugi umplutura de legume cu carne si aduci marginile aluatului peste umplutura, pliindu-le frumos.
Ungi aluatul cu un galbenus de ou, diluat cu cativa stropi de lapte si presari chimen pe deasupra.
Introduci tarta in cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute, la 180 de grade C. Dupa ce se rumeneste frumos, o lasi sa se raceasca si o tai felii.