Deoarece acum este sezonul bostaneilori, mi-am adus aminte de o reteta , care era ascunsa pe discurile mele cu retete si poze. Sper sa va placa, pentru ca e foarte gustoasa si arata aspectuos pe masa festiva. Voi descrie 2 metode de prepare. Ca atare, nu este o proportie oarecare de ingrediente.Asa , ca va descurcati singure , din tot ceia ,ce voi expune aici.
Bostaneii se spala bine, se sterg cu un prosop. Se taie in felii subtiri dealungul lor. Fiecare felie se sareaza putin cu sare si se lasa cateva minute , ca sa se scurga lichidul din bostanel. Se sterge lichidul cu servetele de bucatarie. Fiecare felie se tavaleste prin faina si ou si se prajeste in tigaia incinsa bine cu ulei , timp de 6-8 minute la o temperatura normala .
Sau alta metoda- preparam un amestec din: un ou cu o lingurita mica de faina, care se amesteca bine. Fiecare feliuta se tavaleste in amestec si se prajeste pe o parte si alta. Se racesc putin si se invelesc dupa 2 metode :
Prima metoda:
Fiecare felie de bostanel prajita pane se unge dealungul ei cu maioneza clasica ( nu dulce )amestecata cu usturoi pisat ( la 100 gr de maioneza se adauga un catele de usturoi pisat). Se adauga o crenguta mica de patrunjel, sau marar si se infasoara ( ruleaza ) in forma de rulada.
A doua metoda :
Pe fiecare felie de bostanel prajit se adauga o lingurita de umplutura si o feliuta de rosie cu o crenguta mica de patrunjel ( vezi poza) si se infasoara in forma de rulada.
Prepararea umpluturii :
Cascavalul se da prin razatoare. Se amesteca cu mayoneza in urmatoare proportie 100 gr de cascaval ras se adauga o lingura de mayoneza si 2 catei de usturoi pisati. Totul se amesteca bine, Se fac niste bilute lunguiete din pateul obtinut de cascaval si la randul lor se adauga in feliile de bostanei.
Se aranjeaza pe platouri dupa imaginatie, sau asa cum va recomand eu in pozele expuse.
Acesti bostanei e necesar sa-i mancati in decurs de 24 ore. Nu se pastreaza mai mult, deoarece capata un gust acru. Va doresc Pofta buna