Ruladă krem á la krem cu cremă de portocale

de diaconta in Dulciuri, 22 Ian 2012 | 10413 vizualizari

 

După cum am spus,am avut o perioadă foarte aglomerată şi pentru că simţeam la un moment dat ca mi se pulverizează creierul, a fost musai sa mă relaxez făcând un desert.Aşa mi-a ieşit o ruladă frumoasă (până acum nu prea îmi reuşeau).Am prins curaj după ce am văzut ce bine arăta la Miha şi Madi.

 

INGREDIENTE

  Blat ruladă:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic Crema Olé cu gust de ciocolata Dr.Oetker
  • O lingurita esenta rom
  • Un plic zahar vanilat
  • sare

  Cremă de portocale:

  • 450 ml suc proaspat de portocale ( din 5 portocale l-am obtinut eu)
  • 3 linguri zahar
  • Un plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 linguri sirop concentrat de lamâie
  • Un plic zahar vanilat
  • 50 gr ciocolata alba
  • O lingura sirop de lamaie

  Decor:

  • 100 ml frisca lichida
  • Felii portocala
  • Fulgi de migdale
  • Ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă krem á la krem cu cremă de portocale:

Blatul este cel de la prajitura krem á la krem.M-am bucurat cand am vazut la Miha si Madi ca se poate face si rulada,avand in vedere ca mie nu prea-mi reusesc ruladele.

Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu cele doua linguri de ulei.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare ,iar cand s-a intarit suficient,se adauga pe rand cele sase linguri de zahar,esenta de rom si zaharul vanilat .Se adauga galbenusurile in fir subtire,mixand la viteza cea mai mica.Eu prefer sa folosesc telul spirala pentru spuma de albusuri.
Se pune si cacaua si crema Olé,se amesteca foarte bine.
Eu am pus compozitia in tava mare a aragazului tapetata cu hartie de copt.Se pune in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.Verificam cu scobitoarea cand este copt,adica scobitoarea trebuie sa iasa curata cand acesta este copt.
Presaram cu zahar pudra,rasturnam pe o alta hartie de copt si rulam pe un sucitor.
In mod normal,acest tip de blat nu trebuie neaparat rulat,se va rula foarte bine si rece.

Preparam crema.

Preparam budinca cu 420 ml suc de portocale.Hidratam praful de budinca cu putin suc de portocale,iar restul sucului il amestecam cu 3 linguri de zahar si il punem la fiert.Cand a inceput sa fiarba,adaugam budinca.Amestecam cu telul pana cand se ingroasa.
Ciocolata alba o taiem bucati ,o amestecam cu o lingura sirop de lamaie si 30 ml suc de portocale.Punem pe foc  vasul si o topim.Apoi o incorporam in budinca.Lasam budinca sa se raceasca.
Frisca se mixeaza si se lasa la frigider.Cand s-a racit budinca,incorporam in ea frisca batuta.
Desfacem blatul de rulada si intindem crema,apoi rulam din nou.Am pastrat putina crema si pentru ornat.

Ornam cu frisca,ciocolata,fulgi de migdale si felii de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă krem á la krem cu cremă de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (149)

diaconta 1

17.02.2012, 21:06

Ica_mama,chiar buna

Ella Carla 1

12.03.2012, 20:31

ce-mi vad ochii...o rulada delicioasa,superb ornata si colorata!

Ancutsa 1

05.01.2019, 17:12

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu mac