Aceasta este primul preparat fotografiat cu noul meu aparat foto, de care sunt extrem de incantata, asa ca profit de ocazie sa multumesc inca o data Bucataras si sponsorului dar si juriului si tuturor celor ce m-au sustinut, m-au votat, m-au apreciat!
Va multumesc tuturor pentru caldura cu care m-ati primit aici, pentru cuvintele, frumoase, pentru aprecieri, pentru tot!
Taiem pulpele si pieptul fasii.
Condimentam cu sare, piper, boia si usturoi. Adaugam si granulele de gelatina si amestecam bine cu mainile ca sa se intrepatrunda aromele. Gelatina nu se dizolva, o punem exact asa cum este in plic.
Punem carnea condimentata in punga pentru speciala pentru friptura o legam bine la gura, o punem intr-o tava de cozonac si dam la cuptor. Punga se va umfla foarte tare la cuptor asa ca asigurati-va ca nu puneti prea sus tava ca sa aiba suficient spatiu. Lasati la cuptor aproximativ 45 minute.
Rulada se va lasa sa se raceasca direct in tava si vom pune deasupra niste greutati ca sa fie bine presata. Cand se raceste dati la frigider pentru o ora. Apoi taiem felii cu un cutit bine ascutit.
1
Nu lasati mai mult decat trebuie la cuptor pentru ca va scadea sucul lasat de carne si rulada va fi compromisa
2
incercati si in varianta cu ierburi aromatice in loc de boia