Este un preparat pe gustul sotului si il prepar ori de cate ori am ocazia. Este delicios!
Pieptul de curcan se taie felii mari, subtiri si se bat cu ciocanul snitele pana ajung la grosimea de aproximativ 2 cm, fara sa se rupa.
Le presaram cu sare si piper si se lasa 20 minute la frigider, sa se fragezeasca.
Verdeata, ceapa, usturoiul si branza se toaca marunt si se amesteca cu ouale batute.
Asezam pe o tava feliile de carne, suprapuse putin una peste alta, apoi punem compozitia de branza si verdeata.
Rulam carnea si o legam strans cu o ata. Ungem rulada cu ulei/unt topit si o punem in folie de aluminiu.
O asezam in tava (de cozonac) si o punem la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 50 minute.
Cu 10 minute inainte de a fi gata, scoatem folia de aluminiu si lasam rulada sa se rumeneasca putin.
O lasam la racit si apoi o taiem felii grosute.
1
Noi am servit cu ciuperci trase in unt, cu usturoi.