Rulada de pui cu ficatei

de Kristine in Pui, 3 Iun 2013 | 8433 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui dezosat
  • 300 g ficatei de pui
  • 150 g ciuperci
  • 150 g cascaval
  • 300 g spanac congelat
  • 1 ardei rosu
  • 50 ml vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • verdeturi (busuioc, cimbru, rozmarin)
  • 5 cuisoare macinate
  • 1 lingurita de boia iute
  • piper dupa gust
  • sare dupa gust
  • 6 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui cu ficatei:

Pieptul de pui se spala, se taie in doua si se curata de eventuale pielite. Fiecare jumatate se fileteaza in trei astfel incat sa ramana o bucata compacta. Dupa filetare se bate cu ciocanul de snitele rezultand doua snitele destul de compacte (se pot completa cu bucatele de carne care se bat putin cu ciocanul). Aceste doua  bucati rezultate se condimenteaza cu sare, piper si cuisoare si se aseaza una langa alta, suprapunandu-le circa 2 mm, pe o folie de aluminiu pe care s-a presarat boaiua de ardei si usturoiul.

Ciupercile se curata, se spala si se taie lamele. Ardeiul se spala, curata si taie fideluta. Spanacul se opareste si se scurge. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Ficateii se curata, se spala si se scurg. Cascavalul se da pe razatoare.

Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se pun pe rand ficateii, ardeiul si ciupercile. Se soteaza 2-3 min dupa care se stinge cu vin. Se adauga verdeturile, sare, piper si se lasa acoperit pe foc inca vreo 5 minute. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Pe pieptul de pui se aseaza un strat de spanac, pe urma se pun 2/3 din cascaval. Pe o margine lunga se pune un rand de compozitie de ficatei peste care se presara restul de cascaval. Se ruleaza folosindu-va de folia de aluminiu.

Rulada obtinuta se pune intr-un vas in care s-a turnat putina apa. Se baga vasul la cuptorul incins la 200 grade pentru 40 min.

Se scoate din cuptor, se lasa la racit si se feliaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu ficatei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cordon Bleu