E atat de cald acum afara ca uneori nici pofta de mancare nu avem,de aceea am ales sa fac ceva usor,care sa nu ma solicite foarte mult dar care sa fie gustos si hranitor pentru noi.Daca aseara ne-am delectat cu mucschiuletul de porc am zis ca astazi sa schimbam putin textura si am ales un piept de pui,dar cum acesta e de obicei fad,m-am gandit sa fac din el o rulada ca sa il pun mai bine in valoare.
Pieptul de pui l-am batut usor cu ciocanul de snitele pentru a-l face mai subtire ca sa poate fi rulat cu usurinta,apoi l-am condimentat putin cu fulgi de ardei iute,scortisoara si curry.
Ciupercile le-am taiat bucatele,impreuna cu carnatii chorizo,usturoiul,rosiile uscate si le-am pus intr-o tigaie la foc sa le calesc putin.Prima data am pus usturoiul si ciupercile si mai apoisosul de soia, carnatii si rosiile.Cand ciupercile s-au inmuiat,am dat tigaia deoparte si am lasat putin aceasta umplutura sa se raceasca,apoi am adaugat-o pe pieptul de pui,am rulat si am legat apoi cu o sfoara ca sa nu se desfaca. Dupa ce am ansamblat ambele rulade,le-am pus putin pe foc intr-o tigaie cu un strop de ulei si le-am lasat 10 minute cat sa capete o culoare frumoasa. Mai apoi am incins bine cuptorul si am bagat ruladele acolo pentru aproximativ o ora.Cand ruladele au dat semne ca ar fi gata,am pus o oala cu apa si sare la foc si am oparit in ea brocoli,apoi l-am scos si l-am tras la tigaie impreuna cu usturoiul si mugurii de pin.
Am servit alaturi de o salata de rosii cu ierburi si ulei de masline.Rapid si racoros pentru o asemenea zi calda.
Pofta mare!