Rulada de ciocolata cu zmeura

de Alinutza80 in Dulciuri, 29 Ian 2013 | 8334 vizualizari

 

Reteta am gasit-o intr-o carte de bucate olandeza.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 60 gr zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr ciocolata pura, topita si racita
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Pentru umplutura:
  • 200 ml frisca
  • 100 gr ciocolata
  • zmeura
  • Pentru ornat:
  • frisca
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de ciocolata cu zmeura:

Se pune cuptorul la incins la 180 de grade.

Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu ciocolata topita si racita, apoi se toarna peste albusuri. Pe urma se adauga si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute. Dupa ce s-a copt, se rastoarna pe un prosop umed, se ruleaza si se lasa la racit.

Crema se prepara asa:

Se bate frisca cu mixerul. Se topeste ciocolata pe baie de aburi. Cand este topita in totalitate se toarna in fir subtire peste frisca, mixand continuu. Odata preparata crema, se intinde pe toata suprafata foi de rulada, se pune zmeura si se ruleaza cu ajutorul prosopului.

Se orneaza cu frisca si zmeura.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de ciocolata cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Lavinia 1

07.05.2013, 15:18

La multi sanatosi si fericiti!

RuxyRux 1

07.05.2013, 16:07

Ce bunaaaa arata Ali! La Multi ani inca o data draga mea!

Alinutza80 1

07.05.2013, 16:37

Va pup si va multumesc mult !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa