Ma gandeam ca e cam tarziu sa va poftesc la desert ...dar totusi nu rezist, ca-i prea delicios! Nu stiu de ce dar nu am reusit o poza mai buna :)))) sincer...
Blatul ruladei:
Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare.
Untul se topeste intr-un vas si in el se topeste ciocolata.
Galbenusurile se amesteca usor cu uleiul, apoi cu zaharul si aromele. Se adauga untul cu ciocolata, apoi faina si praful de copt. La sfarsit se incorporeaza albusurile.
Se uda tava si se pune foaia de copt( pergament).Se coace blatul la 180 de grade pentru fix 10 minute.
Se scoate cu tot cu foaia de copt si se pune pe un prosop de bucatarie ud,( neaparat sa nu se usuce) apoi se ruleaza usor. Se desface dupa ce am rulat-o incet.
Intre timp se mixeaza Ricotta cu branza de vaci, zaharul si vanilia. Se pune peste blat crema de branza apoi adaugam zmeura si rulam cu grija ajutandu-ne de foaia de copt.
Se prepara glazura: Intr-un ibric punem untul( cele 50 gr) si in el topim ciocolata, amestecam bine si turnam peste rulada.
Dam la rece si apoi decoram dupa inspiratie, eu am folosit zahar pudra si zmeura trasa in ciocolata. O taiem cu un cutit ud.
Delicioasa, garantat!