Deaorece este facuta ,, mai" noaptea:)) am evitat sa fac foto, lumina n-ar fi ajutat prea mult.
Siropul: se caramelizeaza 4 linguri de zahar peste care se pun 300 ml apa si se lasa la topit.
Crema: galbenusurile se bat bine cu cele 8 linguri zahar impreuna cu vanilia. Peste acestea se pune laptele in fir subtire si se fierbe pe baie de abur. Cand este gata se da la rece.
Frisca se bate si se da la rece.
Gelatina se hidrateaza in sucul de ananas si se pune la topit pret de 30 sec la microunde inainte de a fi amestecata in compozitie.
Cand toate acestea s-au racit se amesteca usor cu un tel sau o lingura de lemn peste care se adauga ananasul taiat cubulete.
Se ia o tava dreptunghiulara mai mare, se tapeteaza cu folie. Ca folia sa se aseze mai bine, umezim putin tava. Pe margini se pun piscoturi insiropate, pe fund capsuni din dulceata. Se adauga crema, se intinde uniform si de-asupra se pun piscoturi ( prin rasturnare acestea sa vina la baza prajiturii).
Se lasa la rece o nopate. Inainte de a fi servita se rastoarna prajitura pe o tava. Se orneaza dupa inspiratie.
Pofta sa avem!