Rulada de biscuiti cu ciocolata alba

de Miha in Prajituri, 26 Aug 2010 | 15696 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulada:
  • 165 g biscuiti cu ciocolata
  • 50 g unt topit
  • Pentru umplutura:
  • 50 ml apa
  • 70 g unt
  • 100 g zahar
  • 150 g lapte praf
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de biscuiti cu ciocolata alba:

Biscuitii se vor tine la frigider inainte de a fi folositi, sa fie ciocolata tare. Se pun in vasul robotului si se mixeaza la viteza mare. Se adauga untul topit, cate putin, pana se obtine o compozitie ca niste firimituri.

Se intinde compozitia pe o folie alimentara si se niveleaza cu palmele sau cu fundul unui pahar. Se da la rece.

Intr-un vas punem apa cu zaharul la fiert. Cand incepe sa se ingroase si sa se ridice spuma deasupra, se adauga untul si se fierbe in continuare, pana acesta se topeste. Se da deoparte si se adauga laptele praf si esenta de vanilie. Se amesteca energic, sa nu se formeze cocoloase. Se lasa la racit, apoi se intinde peste blatul de biscuiti cu ciocolata.

Cu ajutorul foliei, se ruleaza cat mai strans, se inveleste in folie de plastic, apoi in una de aluminiu si se da la rece pana se intareste foarte bine.

Eu m-am cam grabit si am folosit crema calduta, iar blatul de biscuiti s-a cam dezintegrat. :)) Dar voi nu trebuie sa faceti ca mine. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de biscuiti cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Oana 1

28.08.2010, 23:44

Iamiii, foarte bun trebuie sa fie

Bucataras 1

28.08.2010, 23:52

buey, tu nu esti concediu? haha, ce avatar. trimite-mi pe email poza

Bucataras 1

28.08.2010, 23:55

gata, am luat poza ... Oana, da-mi si cu Cata, sa-l vad si pe el

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere