O rulada delicioasa
Meniu copii
Preparare foaie rulada :
Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum.
Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine.
Se adauga in aluat praful de copt stins in putina zeama de lamiae sau otet, se amesteca iar la final se incorporeaza usor albusul batut spuma. Se toarna aluat in strat subtire in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace foiaia de rulada in cuptorul preincalzit la 180 ‘ timp de 10 de minute.
Preparare crema :
Fierbem laptele cu o fiola sau un plic de vanilie.
Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc).
Adaugam zaharul si amestecam cu un tel sau un mixer.
Adaugam un polonic de lapte si mixam bine compozitia.
Adaugam faina cernuta si amestecam bine ca sa nu ramina cocolase.
Adaugam restul laptelui cu un polonic, mereu amestecind cu o lingura din lemn sau un tel.
Punem comozitia la foc, amestecind din cand in cand cu telul pina incepe sa se ingroase.
Stingem focul si adaugam macul si untul si amestecam bine.
Rulam foaia de rulada pe un prosop umed ca sa isi formeze forma.
Intindem un strat de gem de piersici pe foaia de rulada.
Dupa ce s-a racit crema o intindem pe foaia de rulada si rulam. Rulada o punem la rece acoperita cu un prosop umed timp de 2 ore.
La servire presaram cu zahar pudra .
Pofta buna !