Rulada cu gem de caise

de oana_d in Prajituri, 11 Feb 2011 | 6493 vizualizari

 

Un desert delicios, rapid, cand nu mai aveti nicio idee si nici prea mult timp la dispozitie.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 4 linguri de zahar,
  • 4 linguri de faina,
  • o lingurita rasa de praf de copt,
  • 400 g gem de caise,
  • 500 ml frisca batuta,
  • sirop din: 100 ml apa,
  • 100 ml rom si
  • 5 linguri de zahar.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de caise:

Am batut albusurile bezea impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, mixand la viteza 2 compozitia, apoi am adaugat faina si praful de copt mixand la viteza 1. Aluatul l-am turnat intr-o tava unsa cu putin ulei si cu hartie de copt pe ea, unsa la randul ei. Am dat la cuptorul electric preincalzit aproximativ 15 de minute la 175 de grade, aprinse ambele rezistente (si de sus si de jos).

Am lasat putin sa se racoreasca in tava apoi am desprins incetisor hartia de copt. Intre timp am facut un sirop din apa, rom si zahar si am insiropat blatul, apoi am uns cu gem, am rulat si la urma am ornat cu frisca batuta, obtinuta dintr-un amestec de smantana cu frisca lichida in proportii egale si un plic de intaritor.

TIPS-URI

1

e buna proaspata de tot, cat nu se mai zvanta siropul :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem