Prajitura cu nuca oparita :)

de Anamaria7 in Prajituri, 7 Ian 2012 | 16881 vizualizari

 

Inca o reteta minunata (pentru ca are nuuuuca!) :) si cofeinizata :)) Care demonstreaza ca la noi la tara femeile-s gospodine desavarsite!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 7 lg zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 2 lgt esenta de vanilie
  • 7 lg faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 lg cacao

Crema de nuca:

  • 250 gr nuca
  • 140 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 200 gr unt (82%)

Crema de ness:

  • 3 oua intregi
  • 8 lg zahar pudra
  • 3 lg ness
  • 200 gr unt (82%)

+ ciocolata alba pt decor

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca oparita :):

Blat:

Albusurile batute spuma se mixeaza cu zaharul, apoi punem galbenusurile, esenta si la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam intr-o tava de 25cm x 35cm 3 sferturi din compozitie, iar in restul punem cacaoa si marmoram blatul cu un cutit. Tinem la cuptor la 180C pana trece testul scobitorii. Cand s-a racit in taiem pe jumatate.

Crema de nuci:

Punem laptele cu zaharul (nu si cel vanilinat) pe foc si cand incepe sa fiarba turnam nuca si amestecam bine, apoi o luam jos si punem zaharul vanilinat. Mixam untul pana devine cremos in timp ce asteptam sa se raceasca nuca. Daca ajung la aceeasi temperatura punem nuca peste unt si amestecam repede.

Crema de ness:

Mixam ouale cu zaharul pana cresc putin in volum, apoi adaugam nessul si punem compozitia pe baie de aburi. Lasam pana se ingroasa putin, apoi lasam la racit. Inglobam cate o lingura in untul cremos.

Asamblare:

Umplem blaturile cu crema de nuci, iar peste al doilea punem crema de ness. Ornam cu ciocolata alba rasa.

TIPS-URI

1

La creme, daca va e teama sa nu se taie din cauza untului, folositi margarina Rama sau Unirea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca oparita :)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Vieneza