Desert tarta cu pere si branza

de oanapl in Prajituri, 16 Oct 2017 | 5110 vizualizari

 

Vă invit la o felie de tartă rapidă și delicioasă. Am avut ca sursă de inspirație revista Practic în bucătărie.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250g făină
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 g brânză dulce
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri zahăr
  • 1 praf sare
  • pentru umplutură:
  • 300 g brânză dulce
  • 200 g smântână
  • 4 ouă
  • zeamă de lămâie
  • 6 linguri zahăr
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 1 linguriță ghimbir ras fin
  • 4 pere
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu pere si branza:

 

Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine. Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt și omogenizezi aluatul. Întinzi aluatul, apoi îl trasferi în tava (cu diametru de 30-32 cm) unsă cu unt, ridicând aluatul și pe pereți.

Pentru umplutură, decojești perele, le tai în 2 și le cureți casetele cu semințe. Fiecare jumătate o tai felii, fără a tăia în totalitate, ci lăsându-le unite spre vârf. Le stropești cu zeamă de lămâie. Bați albușurile spumă tare, adăugând puțină zeamă de lămâie, apoi zahărul măcinat. Mixezi gălbenușurile cu brânza, smântâna, zeama de lămâie rămasă, ghimbirul ras și praful de budincă. Încorporezi albușurile amestecând delicat, de jos în sus.

Întinzi crema de brânză peste aluat și așezi perele. 

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute. Lași să se răcească tarta în tavă și o servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si visine