Desert tarta cu pere si branza

de oanapl in Prajituri, 16 Oct 2017 | 5047 vizualizari

 

Vă invit la o felie de tartă rapidă și delicioasă. Am avut ca sursă de inspirație revista Practic în bucătărie.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250g făină
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 g brânză dulce
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri zahăr
  • 1 praf sare
  • pentru umplutură:
  • 300 g brânză dulce
  • 200 g smântână
  • 4 ouă
  • zeamă de lămâie
  • 6 linguri zahăr
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 1 linguriță ghimbir ras fin
  • 4 pere
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu pere si branza:

 

Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine. Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt și omogenizezi aluatul. Întinzi aluatul, apoi îl trasferi în tava (cu diametru de 30-32 cm) unsă cu unt, ridicând aluatul și pe pereți.

Pentru umplutură, decojești perele, le tai în 2 și le cureți casetele cu semințe. Fiecare jumătate o tai felii, fără a tăia în totalitate, ci lăsându-le unite spre vârf. Le stropești cu zeamă de lămâie. Bați albușurile spumă tare, adăugând puțină zeamă de lămâie, apoi zahărul măcinat. Mixezi gălbenușurile cu brânza, smântâna, zeama de lămâie rămasă, ghimbirul ras și praful de budincă. Încorporezi albușurile amestecând delicat, de jos în sus.

Întinzi crema de brânză peste aluat și așezi perele. 

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute. Lași să se răcească tarta în tavă și o servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Negresa