Chiar nu ştiam cum să le spun acestor prăjiturele delicate,care nu sunt nici fursecuri,nici biscuiţi.
Pot doar să vă spun că merită să le încercaţi.Se pregătesc uşor,cu ingrediente puţine.
Pentru aluat:
Pentru umplutura:
Mai avem nevoie de zahar pentru pudrat
Pentru aluat am pus într-un bol faina amestecata cu sarea, am razuit untul rece pe razatoarea cu ochiuri mari, am adaugat si restul ingredientelor.
Am omogenizat totul. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios si nu prea tare.
Daca e nevoie, mai adaugati faina sau smântâna.
Am acoperit cu o folie alimentara si l-am lasat la frigider pentru o ora.
Am pregatit umplutura,am mixat albusurile cu un praf de sare.
Când spuma a devenit ferma am adaugat treptat zaharul, mixând foarte bine.
La final am adaugat nuca prajita si macinata.
Am scos aluatul de la frigider si am facut bilute pe care apoi le-am întins sub forma de discuri, cât de subtire am putut.
Daca vi se pare greoi sa procedati asa, puteti sa întindeti o foaie foarte subtire si sa le decupati cu ajutorul unui pahar sau a unei forme rotunde.
Astfel vor fi uniforme si mai aspectuoase.
Pentru mine au fost ok si asa.
Pe fiecare disc am pus o lingurita de umplutura, am pliat în doua si iar în doua obtinând astfel sferturi de disc.
Le-am pus în tava tapetata cu hârtie de copt si le-am copt la 180 de grade C, 20 de minute.
S-ar putea sa fie suficiente si 15 minute; când s-au colorat pe “talpa”, eu am vrut însa sa fie si bezeaua putin mai crocanta.
Le-am lasat sa se racoreasca putin, apoi le-am pudrat cu zahar.
Asta a fost tot.
Cred ca au iesit vreo 30 de bucati. Acum depinde si cat de mari le faceti.
S-aveţi poftă!!