Desert chec

de anca_rm in Prajituri, 30 Mai 2017 | 3353 vizualizari

 

Azi va propun o reteta de chec foarte buna, indulcit cu Green Sugar, o reteta in care puteti adauga orice fel de fructe.
Eu. de aceasta data. am optat pentru a face un chec cu stafide si arahide .
Ingredientele sunt masurate cu cana, o cana de 250 ml . Este important ca toate ingredientele sa le masurati cu aceeasi cana.
 Din cantitatile date iese un singur chec, inalt si frumos. Eu am tavi mici de chec (20 x 10 cm). Daca aveti tavi din acelea lungi, atunci nu o sa iasa atat de mare. 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3/4 cana de green sugar sau 1 cana de zahar
  • 4 linguri de apa
  • 4 linguri de ulei
  • 1 cana faina
  • 1/2 cana stafide
  • 1/2 cana arahide
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec:

Incepem prin a face un sirop de zahar, din 4 linguri de apa si indulcitorul. Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic, pana obtinem un sirop dens. Lasam sa se raceasca.

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem cu o furculita si incorporam in ele, rand pe rand, cate o lingura de ulei.

Albusurile le batem spuma tare cu putina sare. Cand albusurile sunt batute bine, adaugam in fir siropul.

Apoi adaugam galbenusurile, praful de copt si faina in ploaie. Omogenizam usor.

 Intr-o tava de chec pe care am pus hartie de copt, turnam jumate din compozitie. Presaram deasupra stafidele. Peste stafide, am pus o lingura de cacao in ploaie

In compozitia ramasa, punem lingura de cacao ramasa si omogenizam usor. Turnam compozitia cu cacao, peste cea din tava. Deasupra presaram arahide.

 Dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasca poloneza cu branza de vaci si blat de cacao