Inspirata de reteta pentru "Rulada cu cafea si caramel", postata de catre Dia (careia ii multumesc!) va propun astazi o alta varianta, la fel de gustoasa, care sper sa va placa, desi capitolul ornare nu e spectaculos!
Modul de pregatire a blatului:
Incepem prin separarea oualor: mixam albusurile impreuna cu zaharul, pana cand obtinem o spuma cu o consistenta tare (ca la bezele), in timp ce galbenusurile le amestecam cu cele doua linguri de ulei, incorporandu-le in albusuri. Adaugam apoi esentele si faina cernuta impreuna cu praful de copt, omogenizand compozitia. Se pune la cuptor (incins in prealabil) intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 15-20 de minute. Cand blatul este copt se scoate si se pune, cu tot cu hartie, pe un prosop umed pentru 10 minute, apoi se ruleaza si se lasa la racit. (hartia de copt se scoate doar dupa ce blatul s-a racit complet; daca nu folositi hartie de copt, inainte de a rula blatul se pudreaza cu zahar pentru a nu se lipi)
Modul de pregatire a Cremei:
Mixam frisca impreuna cu esentele si cu un pliculet de intaritor (de preferat) si o pastram la rece. Pregatim apoi gelatina pe care o vom pune la hidratat intr-o cescuta cu apa rece (veti gasi instructiunile pe plic).
Punem laptele la fiert si cand da in clocot adaugam galbenusurile amestecate cu 2-3 linguri de lapte cald, cu praful de budinca si cu cele 4 linguri de zahar. Lasm sa fiarba impreuna pana cand se ingroasa, amestecand continuu pentru a nu se arde. Cand budinca s-a racit, cat de cat, adaugam gelatina, omogenizam compozitia si o pastram la rece pentru aproximativ o ora. Cand budinca s-a racit complet o amestecam cu frisca, omogenizand intreaga compozitie.
Acum putem trece la pregatirea ruladei!
Desfacem blatul, cu atentie, intindem crema de frisca si budinca, adaugam dulceata si apoi il rulam. Daca ne-a mai ramas crema putem "tapeta" si exteriorul, ornand in functie de preferinte!
Pofta buna!
1
pentru un gust mai intens eu am adaugat dulceata de mure in crema de frisca