Este una din prajiturile mele preferate!
1.Se separa ouale.Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar si cu zaharul vanilinat.
2.Se amesteca faina cu amidonul alimentar si cu sarea.
3.Albusurile se bat spuma cu restul de zahar.Se incorporeaza usor, lingura cu lingura , compozitia de galbenusuri.
4.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.
5.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia pentru blat si se coace timp de 10 minute.Se scoate din tava, se rastoarna pe un servet umed, se scoate hartia si se ruleaza.Se lasa sa se raceasca.
6.Intre timp, se prepara crema:se pune pireul de zmeura pe foc, se lasa sa dea 2 clocote,se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece si se amesteca bine.Se lasa la rece.
7.Se bate frisca cu 5 linguri de zahar ,apoi se adauga pireul de zmeura racit.Se pune crema rezultata pentru 30 de minute la rece.
8.Se umple blatul cu crema de zmeura si se ruleaza.Se da la rece pentru 1 ora, se orneaza cu crema si fructe intregi ,se presara cu zahar praf,se taie felii si se serveste.