Va recomand aceasta reteta de cornulete cu mana pe inima, sunt atat de fragede ca se topesc in gura, cu conditia ca untura sa fie de foarte buna calitate, fara miros si foarte bine purificata. Daca nu avem untura, le putem face si cu unt foarte gras (de minim 70% grasime).
Am cautat o gramada de retete si am incercat pana cum vreo 3, dar asta le bate pe toate. Este exact pe gustul meu si merita incercata, ca sigur le va bate vantul.
Pofta buna!
Amestecam toate ingredientele solide intr-un castron (faina, praful de copt, un praf sare, zaharul vanilat).
Adaugam untura, apa si otetul si framantam cca. 5-10 minute pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Untura va ajunge la temperatura mainii si va fi usor de framantat. Aluatul nu trebuie sa il dam la rece!
Rupem un sfert din coca, facem o bila si o intindem pe blatul pudrat cu faina.
Taiem cercul in 2 apoi in 4, apoi fiecare sfert in 3 (in functie de cat de mici vreti cornuletele).
Taiem rahatul cubulete si punem cate o bucatica de rahat pe marginea exterioara a razelor si apoi rulam.
Setam cuptorul la 375ºF (180ºC) .
Plasam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem aprox. 30 de minute, pana se rumenesc usor (depinde de cuptorul fiecaruia, poate dura mai putin!)
Cand sunt gata, le tavalim prin zahar pudra si le lasam sa se raceasca.
Pentru cornuletele cu gem, ca sa ne fie mai usor, intindem o foaie dreptunghiulara si intindem un strat de gem amestecat cu nuca daca vrem, apoi rulam coca ca o rulada. (nu de foarte multe ori, o data-de 2 ori). Coacem rulada ca atare apoi cand este gata o taiem bucatele, dar numai cand s-a racit putin pentru ca gemul este moale!
Daca vreti totusi sa faceti cornulete (adica sa arate a cornulete) cu gem, se va folosi un gem tare, gen magiun sau marmelada!
1
Se pot taia raze mai putine si atunci cornuletele vor fi mai mari.
2
Se poate folosi nuca amestecata cu gem pentru umplutura.