Rulada cu crema de lapte si ciocolata alba

de sasha in Prajituri, 24 Mai 2013 | 3943 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 10 linguri apa
  • 1 esenta de vanilie
  • Crema de lapte:
  • 600 ml lapte (100 ml separat)
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri amidon alimentar
  • 100 g ciocolata alba
  • 170 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • Decor:
  • 25 g ciocolata neagra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lapte si ciocolata alba:

Blat: Batem spuma ouale cu zaharul, apoi adaugam faina treptat, apa si esenta. Tapetam o tava cu hartie de copt si unt. Dam la cuptor pentru 10-15 minute la 160 de grade.

Crema: Punem laptele pe foc cu ciocolata bucatele. Amestecam continuu pana se dizolva ciocolata. Cu cele 100 ml de lapte puse deoparte dizolvam amidonul amestcat cu zaharul. Cnd laptele da in clocot adaugam amidonul, amestecam cu telul continuu ca sa nu faca cocoloase si-l luam de pe foc.

Untul il frecam cu zaharul pudra apoi il punem in crema obtinuta cand s-a racit.

Cand blatul s-a facut il rasturman peste un prosop ud si-l rulam usor, il lasam sa se raceasca putin. Desfacem blatul, adaugam crema, il rulam din nou si decoram cu ciocolata neagra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lapte si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada leopard cu crema de ciocolata