Rulada cu crema de lapte si ciocolata alba

de sasha in Prajituri, 24 Mai 2013 | 4020 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 10 linguri apa
  • 1 esenta de vanilie
  • Crema de lapte:
  • 600 ml lapte (100 ml separat)
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri amidon alimentar
  • 100 g ciocolata alba
  • 170 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • Decor:
  • 25 g ciocolata neagra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lapte si ciocolata alba:

Blat: Batem spuma ouale cu zaharul, apoi adaugam faina treptat, apa si esenta. Tapetam o tava cu hartie de copt si unt. Dam la cuptor pentru 10-15 minute la 160 de grade.

Crema: Punem laptele pe foc cu ciocolata bucatele. Amestecam continuu pana se dizolva ciocolata. Cu cele 100 ml de lapte puse deoparte dizolvam amidonul amestcat cu zaharul. Cnd laptele da in clocot adaugam amidonul, amestecam cu telul continuu ca sa nu faca cocoloase si-l luam de pe foc.

Untul il frecam cu zaharul pudra apoi il punem in crema obtinuta cand s-a racit.

Cand blatul s-a facut il rasturman peste un prosop ud si-l rulam usor, il lasam sa se raceasca putin. Desfacem blatul, adaugam crema, il rulam din nou si decoram cu ciocolata neagra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lapte si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada "Krem a la Krem"