Blat :
Separam albusurile de galbenusuri . Galbenusurile le frecam cu zaharul, faina , esenta de rom si praful de copt. Albusurile le batem spuma tare cu un parf de sare. Incorporam galbenusurile in spuma , amestecand de jos in sus .
Pregatim o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt , turnam compozitia si intindem bine.
Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu cca 30 de minute.
Cand blatul este facut indepartam hartia de copt.
Pregatim un prosop umed, punem blatul pe el, rulam usor si lasam pana se raceste. Cand s-a racit intindem foaia usor.
Crema :
Mixam frisca. Intr-o cratita adaugam o felie de unt sau margarina, dam la foc mic, punem ciocolata rupta bucatele, amestecam continuu pana cand se topeste.
Lasam la racit .
Frisca o amestecam cu ciocolata.
Cu o paleta de lemn intindem crema pe suprafata blatului si rulam.
Pofta buna!
1
Am ornat cu ciocolata rasa!