Asa cum v-am spus,zilele acestea în orasul meu e Sărbătoarea Castanelor.Asa ca a trebuit sa fac un „dulce” in ton cu Sărbatoarea.M-am încumetat din nou sa fac rulada (macar ca stiti ca nu-mi prea iese),daca aspectul nu a fost nici acum ceea ce mi-am dorit,gustul a compensat acest neajuns.Am facut repejor rulada si am fugit sa-mi încant privirea la Expo Flora.
Foaia de rulada:
Crema:
Glazura:
Pentru foaia de rulada:
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si vanilia si se bat in continuare.Galbenusurile se amesteca cu cele doua linguri de ulei,apoi se pun peste albusuri si mixam in continuare.
Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam usor cu o paleta in spuma de oua.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt,punem compozitia si lasam la cuptor pentru 10-15 minute.Eu am lasat 15 minute.
Se scoate din cuptor.Se umezeste un prosop,pe el punem o alta hartie de copt ,presaram cu zahar pudra si rasturnam foaia.Desfacem gartia de copt care a fors in tava,apoi rulam usor foaia impreuna cu hartia si prosopul umed.Lasam sa se raceasca.Intre timp preparam crema.
Crema:
Se mixeaza crema Mascarpone si se adauga piureul de castane si cacaua.Gata crema.
Desfacem usor foaia de rulada,punem crema,rulam la loc si lasam la frigider pana cand facem glazura.
Glazura:
Preparam cafeaua,nu cred ca e nevoie de instructiuni,dar poate ne spune Sefu’ cum se face …..Lol.
Ciocolata rupta bucati,impreuna cu untul si cafeaua o punem pe baie de aburi.Am folosit cafea in loc de frisca pentru ca am vrut sa mai atenuez putin gustul prea dulce al piureului de castane.Glazura a fost putin cam tare din acest motiv.Buna dar cam greu de taiat.
Punem glazura peste rulada si presaram alune.Ideal ar fi fost alune de padure,dar nu am avut.
Gata si prajitura,gata si reteta ma duc sa ma distrez.