Rulada cu cas de oi framantat

de iry-gabriela in Aperitive / Garnituri, 8 Aug 2012 | 4085 vizualizari

 

......la aceasta rulada am folosit cas de oi pe care l-am framantat si il aveam la borcane in beci.......

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 1 kg de faina,
  • un cub de drojdie,
  • 2 lingurite de zahar ,
  • 2 oua+un ou de uns deasupra ,
  • 250 g de iaurt ,
  • margarina rama la pachet.
  • Pentru compozitia de branza:
  • un borcan de cas de oi de 800 g,
  • 3 oua
  • smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu cas de oi framantat:

Asezam faina intr-un vas in care ii facem o gaura in mijloc. Sfaramam drojdia si o amestcam cu cele 2 lingurite de zahar. Drojdia o adaugam peste faina, dupa care ouale le batem si le amestecam cu iaurtul si il turnam si pe acesta peste drojdie. Incepem sa framantam ,adaugand din cand in cand din margarina care am topit-o ,pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Lasam aluatul la crescut,timp in care amestecam casul de oi cu ouale.

Ungem tava cu untura care era deasupra casului din borcan (rulada a devenit mai frageda si pe fund). Impartim aluatul in bucati pe care le intindem pe fiecare si peste care adaugam compozitia de branza in asa fel in care sa ajunga la toate bucatile de aluat. Rulam ca pe o rulada si le asezam in tava. Ungem ruladele cu oul ramas si dam tava la cuptor pana se rumeneste bine. Cand este gata scoatem tava si ungem ruladele cu smantana (are rol de a fragezi foarte bine coaja )

Lasam sa se raceasca si o putem manca cu smantana cat de multa. Pofta buna!

TIPS-URI

1

smantana trebuie unsa deasupra sa fragezeasca,dar o putem folosi si la aluat daca dorim

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu cas de oi framantat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tiropita (placinta cu branza)