Rulada caramel

de ionela2682 in Prajituri, 5 Oct 2010 | 5297 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  •  3 oua ,
  • 3 lg zahar ,
  • 3 lg faina ,
  • 3 lg ulei ,
  • Crema caramel:,
  •  300 ml lapte (1 1/2 cana ),
  •  4 lg zahar ,
  •  4 lg amidon+ 1 lg zahar,
  •  100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada caramel:

-pentru blat procedam ca la blatul obisnuit,se coace cam 12-15 min,se scoate si se ruleaza strans cu tot cu hartia de copt,

Crema

_4 lg de zahar se pun intr-o cratita si se caramelizeaza,se toarna 1 cana de lapte si se tine pe foc pana se topeste zaharul

-intr-un castron 4 lg amidon cu 1 lg de zahar ,se adauga restul de lapte ( 100 ml)si se amesteca pana se incorporeaza amidonul

-se asaza cratita cu laptele caramel pe baia de abur ,se adauga amestecul de amidon si se tine pana se ingroasa,se lasa la racit
-untul se mixeaza cu 1 lg de zahar pudra ,peste care incepem sa adaugam din crema pusa la recit,amestecand pana se omogenizeaza

- se umple blatul,se ruleaza strans si se da la rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata, topping de caramel si visine