Am tot citit despre cum cheesecake se face numai cu o anumita crema de branza, musai dietetica...
Am citit si m-am hotarat, chiar daca e cheesecake, trebuie sa fie adaptata la ingriediente naturale si pur romanesti!
Pozele au fost facute cu greu, deoarece ma uitam la ea si tot disparea :)
Branza se pune in blender la viteza medie, se adauga smantana toata odata. Tot in blender, in timp ce se amesteca branza, se pun ouale pe rand, zaharul si coaja de lamaie.
Intr-o forma de copt se pune hartie de copt in asa fel incat sa acopere toata marginea formei.
Dupa ce am zdrobit biscutii in blender (se pot zdrobi si cu facaletul intr-un prosop din in; faceam asa inainte de era blenderului), amestecam cu untul si punem tot in forma. Cu degetele nivelam compozitia in asa fel incat sa se creeze si margini. Se pune la frigider ~10 minute pt ca untul sa se intareasca.
Se toarna apoi toata compozitia in forma si se pune in cuptorul incins la 160, sau treapta 1 pentru cele fara afisaj, pentru o ora.
Se lasa peste noapte si se serveste cu fructe sau simpla.
1
cine doreste poate sa ii faca si o grazura (sau se poate pune glazura de ciocolata dr. Oetker