Cheesecake cu ingrediente pur romanesti

de moi_miruna in Prajituri, 5 Iun 2011 | 107729 vizualizari

 

Am tot citit despre cum cheesecake se face numai cu o anumita crema de branza, musai dietetica...
Am citit si m-am hotarat, chiar daca e cheesecake, trebuie sa fie adaptata la ingriediente naturale si pur romanesti!

Pozele au fost facute cu greu, deoarece ma uitam la ea si tot disparea :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de branza de vaci (de la tarani)
  • 450 gr smantana grasa (tot de la tarani)
  • 6 oua (de tara mari)
  • 250 gr zahar
  • coaja de la 1 lamaie mare
  • zahar vanilat bourbon
  • Pentru blat
  • 3 pachete de biscuiti Petit Beure
  • 100 gr unt topit la microunde (eu folosesc unt de la Milli)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ingrediente pur romanesti:

Branza se pune in blender la viteza medie, se adauga smantana toata odata. Tot in blender, in timp ce se amesteca branza, se pun ouale pe rand, zaharul si coaja de lamaie. 

Intr-o forma de copt se pune hartie de copt in asa fel incat sa acopere toata marginea formei. 

Dupa ce am zdrobit biscutii in blender (se pot zdrobi si cu facaletul intr-un prosop din in; faceam asa inainte de era blenderului), amestecam cu untul si punem tot in forma. Cu degetele nivelam compozitia in asa fel incat sa se creeze si margini. Se pune la frigider ~10 minute pt ca untul sa se intareasca.

Se toarna apoi toata compozitia in forma si se pune in cuptorul incins la 160, sau treapta 1 pentru cele fara afisaj, pentru o ora. 

Se lasa peste noapte si se serveste cu fructe sau simpla.

 

TIPS-URI

1

cine doreste poate sa ii faca si o grazura (sau se poate pune glazura de ciocolata dr. Oetker

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ingrediente pur romanesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu gelatina de rodii