Si daca v-am indulcit cu un desert a la Tata Zmeu, am revenit si cu un desert simplu si delicios a la Panacris ;) Foarte fain si apreciat de pitici ;) și Zmeișori un desert rapid si inspirat pentru provocarea "meniu copii" ;) mai ales ca am inlocuit pudra de cacao cu cea de roscove ;) zic și eu ;) la zahar, mai lucrez :D ;) Spor si pofta buna!
Într-un bol încăpător se amestecă energic ouăle cu zahărul tos, zahărul vanilinat și esența de vanilie, până ce se obține o cremă omogenă și fină. Făina și praful copt se cern în bolul cu cream de mai sus, apoi se amestecă ușor până ce se înglobează și se obține un aluat fluid. Într-o tavă tapetată cu hârtie de pergament/copt se toarnă jumătate din compoziția de mai sus și se nivelează. În jumătatea rămasă se adaugă pudra de roșcove și se amestecă până ce se înglobează, obținându-se un aluat omogen. Aluatul de cacao se toarnă peste cel de ou, cu grijă și se uniformizează cu ajutorul unei spatule sau cuțit plat, pentu a se obține un blat cât mai uniform. Apoi se introduce tava la cpt în cuptorul preîncălzit, cca. 10 minute la 200 grade, apoi cca. 15 min la 180 grade. După ce trece testul scobitorii, aluatul se răstoarnă pe un șervet de bucătărie umezit, apoi se rulează ușor, împruună cu șervetul și se lasă la răcorit, așa rulat cca. 30 de minute.
După ce s-a răcit rulada, se desface ușor, se unge pe toată suprafața cu dulceața de vișine, apoi se rulează din nou și se lasă la rece minim 3 ore, cel mai bine până a doua zi.
La servire se pudrează cu zahăr praf sau pudră de roșcove.
Spor și poftă bună!