Gris cu lapte

de nacularisa in Mancare copii, 13 Apr 2014 | 3958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • lapte(300 ml-1 l),
  • gris,
  • zahar(pt 300 ml lapte- 3 lgt zahar + 1 plic zahar vanilinat),
  • coaja de lamaie,
  • coaja de portocala,
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte:

-se amesteca laptele cu zaharul,coaja de citrice si esenta si amestecam pana se topeste zaharul

-cand se infierbanta(formeaza o mica spuma),se adauga in ploaie grisul,cate o lg pe rand,pana ce ajunge la consistenta potrivita si amestecam cu un tel pana este gata( lasandu-l sa dea in cateva clocote)

-el trebuie sa aibe consistenta de mamaliga moale,pt ca pe masura ce se raceste,acesta se intareste

-daca scapam prea mult gris si este prea gros,se mai adauga lapte cald.Iar daca este prea moale se mai adauga gris

-se toarna intr-o forma udata cu apa rece,pt a nu adera si cand s-a racit il scoatem frumos.

-il putem servi cu dulceata,cu glazura de zahar ars,scortisoara etc.

TIPS-URI

1

este foarte aromat si delicios,putand fi servit atat cald cat si rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte