Rulada aperitiv cu spanac

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2019 | 11586 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Oana. Eu am facut cantitate tripla, am sa scriu reteta pentru o singura rulada. Bunatati de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • Pt. Rulada
  • 400 g spanac congelat
  • 3 galbenusuri
  • 250 g faina
  • 150 g smantana Pilos 20% grasime
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare si piper dupa gust
  • Umplutura
  • 100 g unt pilos 80% grasime
  • 200 g crema de branza
  • 100 g smantana Pilos 20% grasime
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1/2 ardei capia
  • sare si piper
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu spanac:

Lasam sa se dezghete spanacul, apoi il punem in blender impreuna cu galbenusurile, smantana, un pic de sare si blendam, nu foarte mult, cat s a se omogenizeze ingredientele. Transferam totul intr-un castron, potrivim de sare si piper, apoi adaugam faina cernuta  amestecata cu bicarbonatul si praful de copt. Am tapetat tava de la cuptor cu hartie de copt, apoi am intins compozitia in tava. Cuptorul l-am preincalzit la 180 grade, am bagat tava la cuptor si am copt cca 15 min ( cuptor electric setare care are 2 linii paralele, acum nu stiu daca toate cuptoarele electrice sunt la fel), sa se rumeneasca frumos deasupra. Udam un servet pe care asezam foaia d erulada cu tot cu hartie d ecopt, o rulam cu grija in asa fel incat sa nu rulam inauntru si servetul ud, lasam cca 10 min, apoi derulam si scoatem hartia de copt, rulam la loc si lasam sa se raceasca bine.

Umplutura. Untul moale impreuna cu crema de branza si smantana le mixam pana obtinem o crema spumoasa. Ardeiul il taiem cubulete marunte, ceapa o taiem marunt si le incorporam in crema.

Asamblare. Intindem o folie alimentara asezam rulada si o derulam, intindem crema de branza si apoi rulam destul de strans. Imbracam rulada in folie alimentara si strangem la capete, apoi lasam la rece cateva ore , apoi putem sa o portionam cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dantes 1

03.01.2020, 11:27

Buna!

Rocsi 1

03.01.2020, 20:20

Sunt grozave ruladele aperitiv si se pot pregati in fel si chip!

MireMyrey 1

27.02.2020, 20:27

Frumoasa și cred că pe placul tău! Mie umplutura Oanei, pe care văd că ai preluat o întocmai, mi s a părut prea multa și prea grasă ( atâta unt și smântână...)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec sarat cu legume