INVENTIE PROPRIE
1.Cum preparam siropul
Zaharul, 4 liguri de apa si zeama de portocale se pun intr-o cratita si se fierb pana se obtine un sirop legat. Se adauga coaja de portocala si se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu nuca macinata, untul topit si cacaoa.
Se lasa putin la frigider sa se inchege (10 minute).
Compozitia obtinuta se intinde in forma dreptunghuilara pe o hartie pergament care a fost in prealabil tapetata cu nuca de cocos intr-un strat destul de gros.
2. Crema din interior
Pentru crema, se freaca untul cu zaharul pudra , esenta de rom si zaharul vanilat pana se topeste tot zaharul. Se intinde peste stratul de compozitie, apoi se pun bucatile de portocala si stafidele.
Se ruleaza si se impacheteaza in acea hartie pe care am pregatito si se da la frigider pana a 2-a zi.
Se taie felii groase de 2 degete.
Gustul este predominant de ciocolata amaruie, portocala si rom. Este delicioasa.