pentru foi:
pentru umplutura:
Mai intai pregatim umplutura:
merele le curatam de coaja.
se dau pe razatoarea mare.
zeama ce o lasa se scurge.
intr-o tigaie se pune putin ulei.se adauga merele stoarse si zaharul.
amestecam de cateva ori,apoi aromatizam cu zaharul vanilat si scortisoara.
dupa ce merele s-au tras bine in tigaie se pune zeama de lamaie ,se mai invarte de 2 ,3 ori si se inchide aragazul.
umplutura se lasa sa se raceasca.
aluatul:
ouale se bat bine cu zaharul si cu margarina.
se adauga laptele si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,apoi vanilia si sarea.
la urma se toarna faina si se framanta bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini.
pe masa de lucru se presara putin faina.
aluatul se imparte in 2.
cele doua foi se intind,rand pe rand ,si se coc pe dosul unei tavi.
in acea tava ,pe dosul careia ati copt foile se monteaza prajitura.
se pune o foaie coapta,apoi umplutura de mere,apoi cealalta foaie.
se lasa sa se raceasca bine ,iar apoi o acoperiti cu o folie alimentara pentru a fi frageda.
la urma se pudreaza cu zahar pudra.
1
scuzati pozele pentru ca le-am facut cu un telefon nu prea bun si nu s evad prea bine recunosc.