Un dulce potrivit pentru sarbatori :)
Pentru aluat:
Pentru umplutura:
+ (1 galbenus+1lg lapte) pentru uns + 80gr nuca tocata marunt pentru presarat
Aluatul:
Se mixeaza untul pana devine cremos, apoi se amesteca bine cu crema de branza. Faina se inglobeaza la final. Aluatul rezultat trebuie sa nu fie lipicios deloc, s-ar putea sa mai trebuiasca putina faina.
Umplutura:
Se amesteca bine ingredientele.
Montare:
Se imparte aluatul in 3 bile egale. Doua se pun in frigider in timp ce lucram cu a treia.
Intindem o foaie cat mai rotunda de cca 3mm grosime si taiem marginea neuniforma cu o oala mare. Apoi impartim cercul pornind cu raze din centru. Eu l-am impartit in 4, apoi fiecare sfert in inca 3. Fiecare bucatica arata ca un con desfasurat.
Ungem cu umplutura si rulam dinspre baza conului spre varf, asezam in tava tapetata cu varful in jos (pentru a nu se desface in timp ce se coace) si ungem cu amestecul de lapte si galbenus. Apoi presaram nuca tocata.
Tava se tine in cuptor pana se rumenesc.
1
Mie mi-a fost mai usor sa torn umplutura peste cerc, apoi sa tai formele.