Negresa cu bezea

de ionela2682 in Prajituri, 5 Iun 2011 | 64375 vizualizari

 

De obicei aceasta prajitura ( preferata mea....)o fac fara glazura dar de data aceasta fiind comanda speciala am facut...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 100 g unt
  • 250 g faina
  • 3 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 200 ml lapte
  • Bezea
  • 4 albusuri
  • 250 g zahar ( mege si 200)
  • Glazura...optional
  • 2-3 lg zahar+1 lg apa
  • 100 g unt
  • 2 -3 lg cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu bezea:

Blatul:

-se mixeaza bin toate ingredientele de mai sus..fara a le pune intr-o ordine anume

-se toarna in tava cu hartie de copt (20/30 cm)

se coace pana trece testul scobitorii

Bezeaua

-peste albusurile spuma tare adaugam zaharul ....mixam pana se topeste complet

-turnam peste blatu bezeaua.o uniformizam si dam la cuptoe pana capata o culoare frumoasa ( de aceea eu nu mai pun de obicei glazura )

Glazura

-zaharul cu apa se pun pe foc..,dupa ce s-au caramelizat se adauga cacaoa si untul se mai tine cateva secunde

-se toarna peste prajitura scoasa calda din cuptor,

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de portocale si bezea