Rosii uscate in ulei

de anca_rm in Conserve, 17 Oct 2013 | 4698 vizualizari

 

De ce sa mai cumparam rosii uscate din comert cand le putem face chiar noi .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg rosii
  • 200 ml ulei
  • 3-4 fire de cimbru si busuioc
  • 8-9 catei usturoi
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii uscate in ulei:

Se aleg rosiile  bine coapte, de preferat din acelea mai mici si carnoase . Se spala, se taie in jumatati si se curata de partea alba de la codita.

Se aseaza intr-o tava de copt , tapetata bine cu folie de aluminiu; se aseaza cu partea bombata in sus si se dau la cuptorul incins dinainte pentru aproximativ 3 ore. 

Rosiile coapte se pun in borcanele uscate intercaland intre straturile de rosii usturoi tocat sau bucati mai mari, Frunze de cimbru si busuioc.

Se toarna ulei si se apasa bine atat cat sa se ridice uleiul deasupra.

Se pune capacul la borcan  se aseaza intr-o tava cu margini inalte pe fundul careia ati asezat un prosop .Adaugam apa cat ne perimite inaltimea vasului  si punem la cuptor pentru 10 minute din momentul in care continutul borcanelor incepe sa fiarba (se ridica bule). Aceasta operatiune se poate face si pe ochiul aragazului , dar atunci trebuie sa acoperim borcanele cu un prosop.

Se pun in servetele groase, sau in prosoape si se lasa sa se raceasca         

Apoi se pun borcanele pentru pastrat intr-un loc uscat si racoros .

  

 

 

TIPS-URI

1

conserve

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii uscate in ulei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

anca_rm 1

17.10.2013, 15:57

Dia

anca_rm 1

17.10.2013, 16:03

Simona multmesc , asta nu este un motiv de suparare

Rocsi 1

17.10.2013, 19:25

Nu am folosit niciodata rosii uscate insa imi place cum arata acolo la tine in borcan

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ketchup