M-am inspirat de aici:
https://www.bucataras.ro/retete/ketchup-picant-a-la-cleme-51389.html
Am folosit ingredinete din gradina si casa mea, imi place ca tot ce fac sa fie personal si placut celor dragi mie, am pus foarte multa iubire asa ca preparatul meu este absolut delicios:)
Se oparesc rosiile, se cojesc de pielite, de cotoare si se pun intr-un vas de plastic. Se mixeaza cu un mixer de mana, pret de cateva minute, apoi se pun la fiert intr-o oala cu gura cat mai larga.
Gogosarii, ardeii capia, ardeii chili, se curata de seminte, se dau prin masina de tocat carne si se pun peste sucul de rosii.
Se adauga sarea, zaharul, condimentele trecute prin masina de cafea si se fierb la foc potrivit, pana cand scad macar la 30% din toata cantitatea, dupa care se pun in borcane si se dau la cuptor pentru circa 20 minute. Se lasa sa se raceasca in cuptor, apoi se dau la camara.
Sa aveti pofta, dragilor!
1
chili
2
natural