Am adunat ultimele rosii care nu erau destule sa fac bulion,asa ca le-am uscat,ca am tot auzit de rosii uscate.
Rosiile le-am spalat bine, le-am sters si le-am taiat felii rotunde, de vreo 3-4 mm. Le-am pus pe un gratar si le-am bagat in cuptor la foc mic si cu usa intredeschisa, aproximativ 4 ore.
Dupa 2 ore le-am intors pe fiecare in parte si le-am lasat pana s-au uscat bine.
Dupa ce s-au racit le-am pus intr-un borcanel, am presarat busuioc si le-am acoperit cu ulei de masline.
1
se pun si catei de usturoi in borcanul cu rosii uscate,dar eu nu am avut atunci in casa.
2
se pastreaza in camara,nu stiu cat timp,ca-i prima oara cand fac si nici nu stiu inca la ce o sa le folosesc
3
cele mici(tiganesti le zice la noi,sunt mult mai mici ca cherry)nu s-au uscat bine,asa ca nu le-am pus in borcan
4
nici cele taiate in sfert nu s-au uscat bine